Den magiska resan – inledning

Följ med på en magisk resa och lär dig mer om aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar och såklart The Magic Formula! En kort artikelserie baserad på Joel Greenblatts bok om The Magic Formula: En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande).

Detta är som sagt en kort artikelserie (vissa delar är mycket korta, andra lite längre) – så om du vill ha ännu mer “kött på benen” kan det vara en bra idé att köpa boken som är både trevlig och lättläst. Boken förklarar också på ett pedagogiskt vis aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar och naturligtvis The Magic Formula eller Den Magiska Formeln. Du kan köpa den svenska översättningen här: http://sternersforlag.se

Tonen i boken är som nämnt lätt och stundtals nästintill humoristisk. Samma ton kommer den här artikelserien att försöka ha. Boken gavs ut 2011 i USA. Därför kan eventuellt små kulturskillnader ibland märkas i texten. Men då är fotnoterna viktiga. Läs alla fotnoter eftersom de ofta innehåller viktig information.

Så vem är Joel Greenblatt? Det kan ju vara bra att veta innan man ska börja läsa en kort artikelserie baserad på hans bok. Joel Greenblatt är en legendarisk investerare och har som fondförvaltare ett av historiens mest imponerande resultat. Under 20-års perioden 1985-2005 lyckades hans firma Gotham Capital skapa en årlig avkastning på 40%.[1] Greenblatt är också Adjungerad professor vid Columbia University Business School.[2]

Räcker det? Om inte, läs mer i källorna i fotnoterna. Nu kör vi!


[1] Joel Greenblatt Resource Page. Hämtad 28-08-2017.
http://www.valuewalk.com/joel-greenblatt-resource-page-bio-books-quotes-interviews-videos/

[2] Joel Greenblatt. Hämtad 28-08-2017.
https://www8.gsb.columbia.edu/cbs-directory/detail/jmg117


Med tillstånd av bland andra Sterners Förlag AB samt Ekerlids Förlag. Du kan köpa boken En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) här: http://sternersforlag.se

Copyright © 2017 Kvantitativ Investering Global AB. Alla rättigheter förbehålls.

3 tankar om “Den magiska resan – inledning

  1. Pingback: Hur kan jag månadsspara i en kvantitativ portfölj? - Kvantinvestering

  2. Pingback: Varför sparar inte alla i kvantitativa aktiestrategier? - Kvantinvestering

  3. Pingback: Vad är egentligen The Magic Formula? - Kvantinvestering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Investera i din hälsa…

Studier visar att människor som utsätts för blått ljus på kvällen får svårare att somna, och det blå ljuset kan påverka din dygnsrytm. Surfplattan och mobil- eller datorskärmen strålar ut blått ljus på en frekvens som lurar kroppen att tro att det är dag.

Vill du försöka förhindra detta kan du använda mjukvara. Om du har en lite nyare Mac kan du använda Apples egna Night shift. Har du Windows 10 kan du troligen använda deras Night light. Har du inget av detta kan du använda f.lux. För din telefon kan du prova att söka i din app-store efter en app som heter något i stil med “Night mode” eller “Blue light filter”.

Lycka till!

Hej! Kvantinvestering är anpassat för större skärmar.

Detta eftersom våra aktielistor fungerar bäst på dem. Detta gäller även Start-sidan, Lär dig mer, Om oss och vår Tack-sida. (Vi jobbar på att förbättra detta.)

Men vår blogg fungerar bra på mindre skärmar. Om du har möjlighet, ta gärna en titt med en dator!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår 34 sidor långa e-bok Den magiska resan.

E-boken baserar sig på Joel Grenblatts bok En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) som handlar om The Magic Formula. I E-boken får du lära dig mer om aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar samt såklart The Magic Formula eller Den Magiska Formeln.