Den magiska resan – Del 13: Så här gör du rent praktiskt för att investera med Den Magiska Formeln i svenska aktiemarknaden

Steg 1. Välj aktielistan Magic Formula ovan i menyn. Välj listan med eller utan Small Cap.

Steg 2. Köp två till sju topprankade bolag i listan. Börja med att bara investera 8-25% av pengarna du tänker satsa första året.

Steg 3. Upprepa steg 2 var, varannan eller var tredje månad[17] tills du har investerat alla pengar som du har avsatt för Den Magiska Formelns portfölj. Efter nio eller tio månader bör du ha en portfölj på 20 till 30 aktier.

Steg 4. Sälj varje bolag efter ett års innehav. Ersätt de sålda bolagen med ett lika stort antal nya bolag som valts ut av Den Magiska Formeln. Gör detta med pengarna från försäljningarna och eventuella ytterligare investeringspengar.

Steg 5. Fortsätt så här i många år. Tänk på att du måste följa denna strategi i minst tre till fem år oavsett hur det går. Annars är risken stor att du slutar för tidigt innan den magiska formeln fått en chans att visa vad den går för.


[17] Tänk på att dela upp pengarna under året som du avsatt för Den Magiska Formeln. (Har du en riktigt stor pengasumma kan du behöva dela upp den under flera år.) Om du köper bolag varje månad kan du dela upp pengasumman i 12 delar. Köper du varannan månad kan du dela upp summan i 6 delar. Och köper du var tredje månad (varje kvartal) kan du dela summan i 4 delar. Ju mer sällan du köper desto fler aktier behöver du köpa för att få en portfölj på 20-30 aktier. Om du köper varje månad kan du köpa 2 aktier var gång för att få en portfölj på 24 aktier vid årets slut. Köper du varannan månad, kan du köpa 4 aktier var gång för att få en portfölj på 24 aktier vid årets slut. Köper du var tredje månad, kan du köpa 6 aktier var gång för att få en portfölj på 24 aktier vid årets slut.


Med tillstånd av bland andra Sterners Förlag AB samt Ekerlids Förlag. Du kan köpa boken En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) här: http://sternersforlag.se

Copyright © 2017 Kvantitativ Investering Global AB. Alla rättigheter förbehålls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hej! Kvantinvestering är anpassat för större skärmar.

Detta eftersom våra aktielistor fungerar bäst på dem. Detta gäller även Start-sidan, Lär dig mer, Om oss och vår Tack-sida. (Vi jobbar på att förbättra detta.)

Men vår blogg fungerar bra på mindre skärmar. Om du har möjlighet, ta gärna en titt med en dator!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår e-bok Den magiska resan.