Den magiska resan – Del 3: Aktier – vad är det?

En aktie är en del av ett företag. När du köper en aktie i ett företag, innebär det att du köper en del i det företaget. Genom att göra det så har du rätt till en del av det företagets framtida vinster. Men för att köpa något är det bra om du vet vad det är värt – så också i detta fall. För att värdera ett företag måste du göra beräkningar, eller gissningar om hur mycket företaget kommer att tjäna i framtiden. Detta kan vara mycket svårt och besvärligt. Hur vet du att dina beräkningar eller gissningar kommer att uppfyllas i framtiden? Vi återkommer till det längre fram.


Med tillstånd av bland andra Sterners Förlag AB samt Ekerlids Förlag. Du kan köpa boken En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) här: http://sternersforlag.se

Copyright © 2017 Kvantitativ Investering Global AB. Alla rättigheter förbehålls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *