Hur går rankingen till?

Här beskriver vi hur det går till när bolagen sorteras fram i de olika aktielistorna.

Först hämtas data från Quant-Investing.com. Sedan jämförs bolagets ISIN-nummer från Quant Investings databas med ISIN-numret i uppgifter från Nasdaqs hemsida. På så sätt tas i ett kalkylprogram (Google Sheets) bolagets lista och sektor fram. För varje aktielista sorteras därefter de bolag fram som finns på listorna Small-, Mid- och Large Cap på Stockholmsbörsen. För kvantstrategierna tas sedan de bolag bort som finns i sektorerna Financials och Utilities.

För strategier med momentum, sorteras först de “billigaste” aktierna fram enligt den ensklida strategins mått på “billighet” eller “prisvärdhet”. Sedan sorteras dessa på 6 månaders momentum.

Sektorer på engelska och svenska

EngelskaSvenska
Oil & GasEnergi
Basic MaterialsMaterial
IndustrialsIndustrivaror och tjänster
Consumer GoodsSällanköpsvaror och tjänster
Consumer ServicesDagligvaror
Health CareHälsovård
FinancialsFinans och fastighet
TechnologyInformationsteknik
TelecommunicationsTelekomoperatörer
UtilitiesKraftförsörjning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Investera i din hälsa…

Studier visar att människor som utsätts för blått ljus på kvällen får svårare att somna, och det blå ljuset kan påverka din dygnsrytm. Surfplattan och mobil- eller datorskärmen strålar ut blått ljus på en frekvens som lurar kroppen att tro att det är dag.

Vill du försöka förhindra detta kan du använda mjukvara. Om du har en lite nyare Mac kan du använda Apples egna Night shift. Har du Windows 10 kan du troligen använda deras Night light. Har du inget av detta kan du använda f.lux. För din telefon kan du prova att söka i din app-store efter en app som heter något i stil med “Night mode” eller “Blue light filter”.

Lycka till!

Hej! Kvantinvestering är anpassat för större skärmar.

Detta eftersom våra aktielistor fungerar bäst på dem. Detta gäller även Start-sidan, Lär dig mer, Om oss och vår Tack-sida. (Vi jobbar på att förbättra detta.)

Men vår blogg fungerar bra på mindre skärmar. Om du har möjlighet, ta gärna en titt med en dator!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår 34 sidor långa e-bok Den magiska resan.

E-boken baserar sig på Joel Grenblatts bok En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) som handlar om The Magic Formula. I E-boken får du lära dig mer om aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar samt såklart The Magic Formula eller Den Magiska Formeln.