Hur kommer jag igång med ett kvantitativt aktiesparande?

1. Bli medlem hos Kvantinvestering

Du kan börja med att bli medlem här för att snabbt, enkelt och prisvärt varje månad få uppdaterade listor på aktier i de olika kvantiativa strategierna.

2. Välj nätmäklare eller bank och öppna konto

De billigaste aktörerna i Sverige just nu där du kan handla aktier är Nordea, Nordnet och Avanza. Nätmäklarna Avanza och Nordnet är relativt likvärdiga. Nämnvärt är att Nordnet har högre beloppsgräns för fritt courtage jämfört med Avanza (80’000kr vs. 50’000kr). Courtage är bankens avgift när du köper och säljer en aktie. Här kan du jämföra aktiehandel och hitta lägsta courtaget: https://www.compricer.se/aktier/

Det finns för- och nackdelar med olika konton. Många väljer att för svenska aktier investera via ett investeringssparkonto (ISK), där enskilda vinster och förluster inte behöver deklareras. Ett ISK är ett schablonbeskattat konto, och skatten dras årsvis baserat på det belopp du har på ditt konto. År 2017 är skatten 0,375%. Du kan läsa mer om ISK på Avanza här, Nordnet här och Nordea här.

3. Ställ in rätt courtageklass och för över pengar

För Avanza och Nordnet behöver du ställa in den courtageklass som passar dig bäst, så att du får så låga avgifter som möjligt. Du kan läsa mer om de olika courtageklasserna och se vad som passar dig bäst på Avanza här och Nordnet här. Du kan läsa mer om Nordeas prissättning här.

För sedan över pengar till kontot.

4. Börja investera

Sedan är det bara att starta! Du kan läsa mer här:

Vi rekommendera också att du läser igenom:

3 tankar om “Hur kommer jag igång med ett kvantitativt aktiesparande?

  1. Pingback: Vad är kvantitativ investering? - Kvantinvestering

  2. Pingback: Vad är kvantitativ investering? – Kvantinvestering

  3. Pingback: Varför ska jag spara i aktier? Om ränta-på-ränta-effekten - Kvantinvestering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Investera i din hälsa…

Studier visar att människor som utsätts för blått ljus på kvällen får svårare att somna, och det blå ljuset kan påverka din dygnsrytm. Surfplattan och mobil- eller datorskärmen strålar ut blått ljus på en frekvens som lurar kroppen att tro att det är dag.

Vill du försöka förhindra detta kan du använda mjukvara. Om du har en lite nyare Mac kan du använda Apples egna Night shift. Har du Windows 10 kan du troligen använda deras Night light. Har du inget av detta kan du använda f.lux. För din telefon kan du prova att söka i din app-store efter en app som heter något i stil med “Night mode” eller “Blue light filter”.

Lycka till!

Hej! Kvantinvestering är anpassat för större skärmar.

Detta eftersom våra aktielistor fungerar bäst på dem. Detta gäller även Start-sidan, Lär dig mer, Om oss och vår Tack-sida. (Vi jobbar på att förbättra detta.)

Men vår blogg fungerar bra på mindre skärmar. Om du har möjlighet, ta gärna en titt med en dator!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår 34 sidor långa e-bok Den magiska resan.

E-boken baserar sig på Joel Grenblatts bok En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) som handlar om The Magic Formula. I E-boken får du lära dig mer om aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar samt såklart The Magic Formula eller Den Magiska Formeln.