När ska man köpa och sälja sina aktier i de kvantitativa strategierna? Hur länge ska man behålla aktierna?

De flesta historiska undersökningar, alltså backtests, som gjorts på våra strategier behåller en aktieportfölj i ett år och byter sedan aktier. Generellt utifrån detta bör man kunna säga att det går bra att hålla behålla aktierna i ett år och sedan byta.

Om du vill månadsspara kan du läsa mer om detta här:

Det finns flera fördelar med att månadsspara, bland annat hänger du då med i marknadens svängningar. Men om du inte vill det och använder flera olika kvantitativa strategier, så kan du till exempel uppdatera olika strategier olika kvartal. Alltså, kvartal 1 uppdateras strategi 1, kvartal 2 uppdateras strategi 2 och så vidare. På detta sätt kommer du också att behålla aktierna i ett år, och till relativt stor del hänga med i marknadens svängningar.

Om du väljer att se över dina kvantitativa strategier varje kvartal kan det enligt dessa undersökningar[1] från Alpha Architect vara bra att göra det i slutet av februari, maj, augusti och november.

Uppdateringsfrekvens

Följande undersökningar[2] från Alpha Architect testar olika portföljkonstruktioner med fokus på antal aktier och uppdateringsfrekvens när aktierna byts ut. De testar värdestrategier och momentumstrategier. Deras minsta portfölj består av 50 st. aktier och generellt kan man säga att den går bäst. Generellt kan man också säga att en högre uppdateringsfrekvens ger högre avkastning. Detta är dock tydligast för momentumstrategierna. För värdestrategierna är detta inte lika tydligt. En högre uppdateringsfrekvens betyder högre avgifter i bland annat courtage. För värdestrategierna skulle troligen en högre uppdateringsfrekvens “äta upp” den lilla skillnad i vinst som en högre uppdateringsfrekvens ger. För momentumstrategierna ger dock en högre uppdateringsfrekvens mer i vinst och därför kan det vara till ens fördel att uppdatera dessa typer av strategier mer frekvent. I en momentumstrategi skulle man alltså kunna byta aktier varje kvartal, men det beror på ens kostnader.


[1] The Quantitative Momentum Investing Philosophy. Hämtad 05-09-2017.
https://blog.alphaarchitect.com/2015/12/01/quantitative-momentum-investing-philosophy/
Momentum Investing: Why Does Seasonality Matter for Momentum? Hämtad 05-09-2017.
https://blog.alphaarchitect.com/2015/11/30/momentum-seasonality/

[2] Värdestrategier: How Portfolio Construction Affects Value Funds. Hämtad 05-09-2017.
https://blog.alphaarchitect.com/2016/05/13/how-portfolio-construction-affects-value-funds/
Momentumstrategier: How Portfolio Construction Affects Momentum Funds. Hämtad 05-09-2017.
https://blog.alphaarchitect.com/2015/11/16/how-portfolio-construction-affects-momentum-funds/

2 tankar om “När ska man köpa och sälja sina aktier i de kvantitativa strategierna? Hur länge ska man behålla aktierna?

  1. Pingback: Hur kommer jag igång med en kvantitativ portfölj? - Kvantinvestering

  2. Pingback: Hur kan jag månadsspara i en kvantitativ portfölj? - Kvantinvestering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Investera i din hälsa…

Studier visar att människor som utsätts för blått ljus på kvällen får svårare att somna, och det blå ljuset kan påverka din dygnsrytm. Surfplattan och mobil- eller datorskärmen strålar ut blått ljus på en frekvens som lurar kroppen att tro att det är dag.

Vill du försöka förhindra detta kan du använda mjukvara. Om du har en lite nyare Mac kan du använda Apples egna Night shift. Har du Windows 10 kan du troligen använda deras Night light. Har du inget av detta kan du använda f.lux. För din telefon kan du prova att söka i din app-store efter en app som heter något i stil med “Night mode” eller “Blue light filter”.

Lycka till!

Hej! Kvantinvestering är anpassat för större skärmar.

Detta eftersom våra aktielistor fungerar bäst på dem. Detta gäller även Start-sidan, Lär dig mer, Om oss och vår Tack-sida. (Vi jobbar på att förbättra detta.)

Men vår blogg fungerar bra på mindre skärmar. Om du har möjlighet, ta gärna en titt med en dator!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår 34 sidor långa e-bok Den magiska resan.

E-boken baserar sig på Joel Grenblatts bok En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) som handlar om The Magic Formula. I E-boken får du lära dig mer om aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar samt såklart The Magic Formula eller Den Magiska Formeln.