Vad är värdeinvestering?

Värdeinvestering handlar om att köpa aktier för ett pris under vad de är värda. Man kan säga att det alltså handlar om att köpa aktier på rea. Man köper en aktie när den är billigare än man anser motiverat, eller sagt med andra ord; man köper ett bolag till ett pris som är lägre än bolagets verkliga värde.

Benjamin Graham kallas ofta för värdeinvesteringens fader. Benjamin Graham beskriver metoden att köpa aktier med hög rabatt i förhållande till det verkliga värdet som en placering med säkerhetsmarginal (margin of safety). De strategier vi presenterar här på Kvantinvestering innehåller alla ett mått av värdeinvestering.

Du kan läsa mer om värdeinvestering och Benjamin Graham i Kvantinvesterings e-bok Den magiska resan – Del 4: Säg hej till den galne Mr. Market. Du kan också ladda ner e-boken här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Investera i din hälsa…

Studier visar att människor som utsätts för blått ljus på kvällen får svårare att somna, och det blå ljuset kan påverka din dygnsrytm. Surfplattan och mobil- eller datorskärmen strålar ut blått ljus på en frekvens som lurar kroppen att tro att det är dag.

Vill du försöka förhindra detta kan du använda mjukvara. Om du har en lite nyare Mac kan du använda Apples egna Night shift. Har du Windows 10 kan du troligen använda deras Night light. Har du inget av detta kan du använda f.lux. För din telefon kan du prova att söka i din app-store efter en app som heter något i stil med “Night mode” eller “Blue light filter”.

Lycka till!

Hej! Kvantinvestering är anpassat för större skärmar.

Detta eftersom våra aktielistor fungerar bäst på dem. Detta gäller även Start-sidan, Lär dig mer, Om oss och vår Tack-sida. (Vi jobbar på att förbättra detta.)

Men vår blogg fungerar bra på mindre skärmar. Om du har möjlighet, ta gärna en titt med en dator!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår 34 sidor långa e-bok Den magiska resan.

E-boken baserar sig på Joel Grenblatts bok En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) som handlar om The Magic Formula. I E-boken får du lära dig mer om aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar samt såklart The Magic Formula eller Den Magiska Formeln.