Varför ska jag spara i aktier med hjälp av en kvantitativ strategi? Några fördelar med kvantitativa strategier

Det finns några fördelar med att använda kvantitativa strategier för att spara i aktier. Fördelarna är i viss mån subjektiva, men vi vill ändå lista några nedan. Fördelarna gäller de strategier vi presenterar på Kvantinvestering.

  • Du använder en strategi som historiskt har slagit börsen och nått hög avkastning. I det långa perspektivet spelar varje procentenhet roll.
  • Det är tidseffektivt. Det går snabbt att hitta aktier med egenskaper som historiskt slagit börsen. Du kan snabbt hitta aktier i de olika strategierna här på Kvantinvestering.
  • Du behöver inte investera känslor i egna enskilda aktieval. De sker med hjälp av strategierna.
  • Du får en historisk grund att stå på.
  • Du får ett bollplank till dig själv. En ytterligare dimension som du kanske inte skulle tänkt på själv. Därmed kan kvantitativa strategier hjälpa dig att diversifiera dina tillgångar.

Läs gärna också:

Varför har egentligen inte alla åtminstone en liten kvantitativ portfölj för att diversifiera och få ett bollplank till sig själv?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hej! Kvantinvestering är anpassat för större skärmar.

Detta eftersom våra aktielistor fungerar bäst på dem. Detta gäller även Start-sidan, Lär dig mer, Om oss och vår Tack-sida. (Vi jobbar på att förbättra detta.)

Men vår blogg fungerar bra på mindre skärmar. Om du har möjlighet, ta gärna en titt med en dator!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår e-bok Den magiska resan.