Pressmeddelande den 28 November 2017

Kvantinvestering gör det enkelt för privatsparare att investera i aktier med hjälp av kvantitativa strategier

Simon Johansson visar Kvantinvestering.se

Nu lanserar Kvantinvestering tjänsten aktielistor där privatsparare enkelt kan investera i aktier med hjälp av kvantitativa strategier. Det finns sex olika strategier att välja mellan och varje strategi har en lista med Small-, Mid- och Large Cap och en lista med Mid- och Large Cap.

– Det verkar finnas ett växande intresse för aktier och kvantitativa strategier, säger Simon Johansson grundare av Kvantitativ Investering Global AB. – Innan var det lite knepigt att spara med hjälp av vissa strategier, det vill vi ändra på, fortsätter Simon.

I flera undersökningar från bland annat olika universitet har Kvantinvetserings strategier slagit börsen och gett högre avkastning. Ett exempel på en kvantitativ strategi är Magic Formula. Förenklat kan Magic Formula beskrivas som att strategin bygger på Warren Buffetts (en av världens rikaste människor) två huvudprinciper om investeringar – nämligen att köpa bra bolag till billiga priser.

Kvantinvestering samarbetar med företaget Quant Investing. Quant Investing är en välkänd aktör på den internationella marknaden när det kommer till kvantitativa strategier.

– Vi är väldigt glada för samarbetet, säger Simon.

För mer information, kontakta;
Simon Johansson, grundare Kvantitativ Investering Global AB
E-post: info [snabel-a] kvantinvestering [punkt] se
Webbplats: www.kvantinvestering.se


Kvantinvestering har som mål att göra det enkelt för människor att spara i aktier med hjälp av kvantitativa strategier. Kvantinvesterings hemsida är: www.kvantinvestering.se Bolaget grundades 2017 av Simon Johansson.