Vetenskapliga undersökningar och fler tjänster

I flera vetenskapliga undersökningar från bland annat universitet, har flera av våra strategier gett ungefär 19-20% i genomsnittlig avkastning per år. Definitionerna och behandlingen av strategierna i undersökningarna kan skilja sig från Kvantinvesterings strategier, samt ha sina egna mättekniska problem. Resultaten baserar sig på hypotetiska portföljer. Historisk avkastning ska inte ses som garanti för framtida avkastning.

Här kan du läsa mer om några undersöknignar

Du kan välja att via din nätmäklare eller bank, sätta ihop en eller flera aktieportföljer utifrån Kvantinvesterings aktielistor.

Vi tillhandahåller också premiummaterial för medlemmar så som att du kan följa Kvantinvesterings portföljer.

Nära samarbete med Quant-Investing.com

Kvantinvestering har ett nära samarbete med Quant-Investing.com och Tim du Toit (MBA – Finance Indiana University).

När Tim började investera 1987 gjorde han nästan varje investeringsfel du kan tänka dig, tills han insåg att det måste finnas mycket bra forskning och böcker om vad som har fungerat på marknaden.

Sedan dess har han läst och studerat varje artikel, forskningsarbete och bok som han har kunnat hitta för att hjälpa honom att förbättra sina investeringar. Detta är något han fortfarande gör.

Tim försökte dock inte lära sig allt om investeringar på egen hand. Innan han startade Quant Investing spenderade han mer än 16 år inom bank och fondförvaltning i Sydafrika och Tyskland.

När Tim inte kunde hitta en screener han gillade, startade han Quant-investing.com

Kvantitativ Investering Global AB

Kvantinvestering drivs av Kvantitativ Investering Global AB. De åsikter som uttrycks på Kvantinvestering är främst Kvantitativ Investering Global AB:s. Kvantitativ Investering Global AB är grundat av Simon Johansson.

Tim du Toit
(MBA – Finance Indiana University)

Några tankar från grundaren

Jag har i flera år varit intresserad av aktier. Ju mer jag läste om aktier och aktiemarknaden, desto starkare växte en tankegång successivt fram; “Är det inte möjligt att utnyttja bolagens nyckeltal på något smart sätt? Istället för att bara investera i passiva indexfonder – går det inte att testa hur det fungerat att investera efter olika nyckeltal i bolagens finansiella redovisning? Då får jag ju en historisk grund att stå på – precis som när man säger att Stockholmsbörsen gett 8-12% per år.” Jag förstod nog inte då att detta var kvantitativ investering.

Så småningom fick jag upp ögonen för kvantitativa investeringsstrategier, skapade en portfölj, och började med att investera efter en strategi. Eftersom jag fick några frågor om portföljen på Twitter startade jag en blogg. Väl på bloggen fick jag mer frågor om strategierna och om hur jag gjorde. Detta ledde till den hemsida Du nu är på: Kvantinvestering.

Kvantinvesterings mål är att göra det enkelt för människor att spara i aktier med hjälp av kvantitativa strategier. Jag hoppas du ska finna att så är fallet. Hör gärna av dig med vad du tycker!

Vänliga hälsningar
Simon Johansson

Kontaktuppgifter

Bolagets adress:

Kvantitativ Investering Global AB
Kyrkogatan 6A
571 78 Forserum

E-post:

info [snabel-a] kvantinvestering [punkt] se

Organisationsnummer:

559128-9912

Kvantitativ Investering Global AB innehar F-skatt.

Simon Johansson