Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och förhoppningsvis svar. Du kan också använda sökfunktionen för att söka efter svar.

Om Kvantinvestering

Är ni finansiella rådgivare?

Nej. Vi står inte under Finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig.

Istället tillhandahåller Kvantinvestering en tjänst vi kallar aktielistor. Med dem kan du som medlem på ett enkelt, snabbt och prisvärt sätt kan se vilka aktier på Small-, Mid- och Large Cap som rankas högst i olika kvantitativa strategier. Strategierna har historiskt har slagit börsen i flera vetenskapliga undersökningar från bland annat olika universitet.

I flera vetenskapliga undersökningar från bland annat universitet, har flera av våra strategier gett ungefär 19-20% i genomsnittlig avkastning per år. Definitionerna och behandlingen av strategierna i undersökningarna kan skilja sig från Kvantinvesterings strategier, samt ha sina egna mättekniska problem. Resultaten baserar sig på hypotetiska portföljer. Historisk avkastning ska inte ses som garanti för framtida avkastning.

Här kan du läsa om några undersökningar

Du kan välja att via din nätmäklare eller bank, sätta ihop en eller flera aktieportföljer utifrån Kvantinvesterings aktielistor.

Vi tillhandahåller också premiummaterial för medlemmar så som att du kan följa Kvantinvesterings portföljer.

Har ni någon bindningstid?

Nej, vi har ingen bindningstid och inga extra avgifter. Priset är inklusive 25 % moms. Du kan när som helst själv avsluta ditt medlemskap på sidan Mitt konto som du får tillgång till som medlem.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Gå in på sidan Mitt konto. Välj prenumerationer, och klicka på Avbryt. Bekräfta sedan genom att klicka på Ja i det nya fönstret om visas.

Var kan jag ladda ner e-boken Den magiska resan?

Klicka här för att prenumera på vårt nyhetsbrev och få vår e-bok Den magiska resan

I e-boken kan du lära dig mer om aktiemarknaden, hur du kan bli rik, kvantitativa investeringar samt The Magic Formula eller Den Magiska Formeln. E-boken baserar sig på Joel Grenblatts bok En liten bok som slår aktiemarknaden (fortfarande) som handlar om The Magic Formula. Titeln på e-boken “flörtar” därför lite med namnet The Magic Formula. Man kan säga att The Magic Fomula bygger på Warren Buffetts två huvudprinciper om investeringar. Det låter väl inte så dumt?

Aktielistor

Vad betyder Price Index 6 m?

Vi hämtar vår data från Quant-Investing.com. De beskriver Price Index 6 m fritt översatt så här:

“Price Index 6 m = Nuvarande aktiekurs / Aktiekursen 6 månader sedan.

Det är ett förhållande som visar avkastningen för en aktiekurs under en tidigare period. Ett förhållande > 1 visar att priset har ökat under perioden medan ett förhållande < 1 visar att det har skett en prisnedgång. Utdelningar ingår (är tillagt) i prisindexberäkningen.”

För strategier med momentum så har vår original sorteringen på Price Index 6 m egentligen fler decimaler än vad som redovisas. Aktielistorna på Kvantinvestering gällande Price Index 6 m är ett överslag av resterande decimaler. Om du själv sorterar någon kolumn på aktielistorna på Kvantinvestering, sorterar du de redovisade siffrorna. Du sorterar inte på extra decimaler som vi gör i vår original sortering. Det är därför en Price Index 6 m sortering kan skilja för en värdestrategi och samma värdestrategi i kombination med momentum, i Kvantinvesterings aktielistor.

Vad betyder VC2 värde hos QI?

VC2 värde hos QI är det värde som screenern hos Quant-Investing.com ger en aktie för strategin Value Composite Two. Vissa bolag kan få samma värde. Hur bolag med samma VC2 värde rankas/hamnar avgör slumpen. Detta gör att våra listor på strategierna Value Composite Two och Trending Value blir dynamiska med ett varierande antal aktier på ca. 20-25 stycken. Listorna för de andra fyra strategierna innehåller 25 stycken bolag.

Vilken aktie ska jag välja om flera aktier har samma Price Index 6 m i strategier med momentum?

För strategier med momentum så har vår original sorteringen på Price Index 6 m egentligen fler decimaler än vad som redovisas. Därför är det låg sannolikhet att flera aktier har exakt samma Price Index 6 m. Men när aktier ändå har snarlikt Price Index 6 m kan det vara bra att titta på värdestrategins ranking (MF Rank, EBIT/EV Rank eller VC2 värde hos QI) och välja den eller de aktier med lägst värde i värdestrategins ranking.

Aktielistorna på Kvantinvestering gällande Price Index 6 m är ett överslag av resterande decimaler. Om du själv sorterar någon kolumn på aktielistorna på Kvantinvestering, sorterar du de redovisade siffrorna. Du sorterar inte på extra decimaler som vi gör i vår original sortering. Det är därför en Price Index 6 m sortering kan skilja för en värdestrategi och samma värdestrategi i kombination med momentum, i Kvantinvesterings aktielistor.

Vilken aktie ska jag välja? A- eller B-aktien?

Vi tror att det oftast är bäst att välja den aktie som är mest omsatt. Man kan nog generellt säga att det brukar vara B-aktien eller liknande.

Dubbelkolla alltid så att du verkligen köper den aktie du tänkt köpa.

Aktier

Kvantitativ investering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *